петък, 29 януари 2016 г.

Боров мед

Ето и моята рецепта за боров мед . 70 бр. ( аз слагам в повечко ) - борови връхчета ( когато борчетата цъфнат и цъфтежа е с големина колкото малкото ви пръстче долу -горе ) 2 л. -вода : - Водата и връхчетата врат докато изври на 1/3 и седи така 24 часа . След това водата се прецежда и се мери с кана 1л. борова вода , 1 кана захар ( казвам 1 кана , защото се мери по обем ) . Тази смес се слага да заври и се бърка постоянно , за да не загори , докато се сгъсти . Пробва се за гъстота , като се сложи малко от меда в студена и суха чиния и като се драсне с лъжица да си образува пътечка която не се слива , като се свали от огъня се слага 1к.л. лимонена киселина . Стерилизира се в буркани , като буркана се заваря за около 10 мин, само за капак .

Няма коментари:

Публикуване на коментар