петък, 29 януари 2016 г.

Сач с месо и зеленчуци

Добавете надпис
Съдържание и приготвяне 
Свинско месо , картофи , моркови , пиперки -червени , грах , лук , гъби , бекон , маслинки , кашкавал , телешки бульон , соев сос и балсамико ... 
Запържих в дълбок тиган свинското месо с повечко олио ( за да може да остане после и в него да се запържат зеленчуците без картофите и граха ) и го сложих в гювеча ( без олиото ) , посолих го , сложих черен пипер и кимион , сложих картофите нарязани на филийки ( не съм ги пържила тях и са на по -едри кубчета като за готвене ) , наръсих с телешки бульон и малко червен пипер ( съвсем леко ) , пак леко посолих , сложих и соев сос на вкус , върху месото и картофите сложих и замразен грах малко ( поръсих навсякъде от него ) . Мазнината от месото остава в тигана и вътре запържвам нарязаните на кръгчета моркови и когато поомекнат добавям лука , заедно позапържвам и после добавям пиперките запържвам добре и добавям гъбите , когато всичко е готово го сипвам към месото и картофите в гювеча , сипвам 1 к.ч. вода , слагам малко сол и черен пипер и малко оцет балсамико ,отгоре нареждам нарязан бекон на кубчета, завивам с алуминиево фолио , слагам капака му и го пъхам в фурната на 160 гр. да се пече за по -дълго на бавен огън . Когато е готово слагам настърган кашкавал ( кашкавала предварително съм го сложила в фризера , че се рендосва по -лесно ) и го пъхам за 2 , 3 мин. пак в фурната да се разтопи кашкавала , когато го извадя украсявам с маслини и малко зеленийка - босилек , магданоз ...

Няма коментари:

Публикуване на коментар